Monday, July 4, 2011

1 Week More

monday blues people
i gonna have to go outside
doing some marketing and sales
huh??
muke tembok jadi cam penjual MLM tuh
ko serbu2 org
scripted service
'sir, i have products and services'
bla..bla..bla..
okay
nanti da hbes intern aku cite banyak2
geram tak habes nih

Friday, July 1, 2011

SCREWED UP

I am Totally Screwed Up today
bitch words come from ur mouth
i juz said wat i think is true
ohhh..like hell
at least i wear tudung

Monday, June 27, 2011

Congrats Kawan

aku tgh panas kat opis
n tanak buat keje sbb die bg gaji sket
hahaha
so..ak nk upload sket pics g kawen geng2 aku
wpon da basi tahap berulat,i dunt care!hehe

EIM's WEDDING

Ni masa kat umah eim..ak bg rawatan inai superb tuk die
Eim pye wedding..eim ajak tdo umah..ak pon suke la..sebab leh gedik2 usik eim
tuh gambo cabotkan inai eim..sbb die nk kawen j ak tulum..kalu tak,sowie mowie naik lori
OMG!atas pelamin..hahaha

okayh..i mencapap ok..honestly,nk mati duk atas tuh..kaki cramp..i bidang terjun j tau..
pstt..tgh saket gigi..sbb tu tak cun sgt..bese lagik cun..hahaha

Those who comes to eim pye nikah 
Da selamat da eim..inai di jari pon nak ilang da
perasaan aku?ntah..sedey sket kot
sebab ak mule sedar i will be losing my fren one by one
so,in a meantime
kawen segera la cik fana!!hahaha
CONGRATS EIM & ASHRAF!!happily ever after~

MIRA's WEDDING

Mira!!i am so sad tak dapat dtg nikah ko!after all..u r very beautiful dear!!i loike
kawen da ko ehh..rase br semalam g jenjalan kat uitm
tssskkkk....uhhhuuu
2 Makhluk yg paling jeles ngn pic ni..Illi & Zaty

Mira!Congrats~
Mira, wish u al the best in ur marriage life okeyh
semoga hanya yg baik2 sahaja mengiringi!!

P/s: i love u all okayhh!!Congrats semua:)

REbranding?

i think i should rebranding my blog la
blog yang tkde arah tuju
takde tema penulisan
kehidupan?idup saya tak berapa menarik
sangat lah biasa...
kisah cinta?omo..cannot..
unless i am married to him alredi
keagamaan?walla..ex-dq produk gagal
nak tarbiyah org dgn penulisan?jauh panggang dr api
masih mencari hala tuju..
kalau tulis nobel kat blog ok tak?haha
aku suka berangan..suke sangat
ohh,tapi bukan berangan tipikal nobel melayu biasa
berangan tahap kate middleton masalahnye
haishhhh~

Friday, June 24, 2011

geram

intern supposed to be gud i think
kenapa aku rase mcm nak marah je g intern
bos tak hbes2 ckp sal keje aku
hello..bos tgk la weekly report saya
and then evaluate it by urself
even madam pon kind of tergezut la around 200 books kene manually entered
seminggu is da cukup baik ok

ok!geram!

Wednesday, June 22, 2011

Update Sikit

lama tak jenguk blog
aku malas sebab environment pektikal tak best
rase nak nanges takpon nak maki org
haha..dasat kan..
tekanan jiwa

aku rase aku ade konflik dalaman sejak keje
opis masok kol 9am
ak bangun kol 8,gosok baju ala kadar
mandi 5min sekadar basah
sembor2 deodorant,tepek bedak  kat muke
lilit shawl lebeh kurang..tadaaa
macam antu mak limah huduhnye

ekon kat opis osak dr ak mule dtg intebiu
smpi saat ak updet blog
ak panas takpe
tapi sian lappy aku
jumlah terkumpul elaun aku
RM150 setakat aku tulis blog nih
dan baki ari bekerja aku tinggal 2minggu 2hari
aku pektikal 3bulan untuk info

boss ak nak caj buat website rm100 per page
ehhh..
ak yg buat website tuh
gamak2nya kn bg elaun kat aku rm5o la kan per page?
lect dtg visit
sv ntah pegi celah mn buat appoinment lain
geram!mcm la ak tak gtau awal2
banyak la ak bengang lepak sini

ok
takle banyak2
dosa ak da banyak sejak semlam geram
hahaha
sabau je la
ape pon tak boleh!

Gambo cun aku ini d snap oleh Din..wpon bengang,kite kn senyum tym amek gambo tau:0

Wednesday, June 8, 2011

Happy Birthday Dear

It has been a long time since the last updet..Been busy?nope..I am just being lazy during my intern..malas tahap petala ke lapan..haha..However, even post nih lambat,I still nak post jugak:)

Dear soulmate;
I wanna wish u "Hepi Belated Birthday"
May ur life ahead filled with joy and happiness
p/s:wish simple2 sudah la since i alredi sent u the love letter..ngeee:)

Happy Birtday Dear:)

Di kesempatan ini,ingin sikit ku bermadah2 bodoh yang nampak jiwang
-thanks for being a part of my life
-thanks menjadi mr ignorance ku
-thanks menjadi pengkritik terbaik
-thanks untuk segalanya..
Lastly..u know where my heart is
All the best to us
May ething running on smoothly
I heart U!
p/s:And also hepi besday akak(wish that she is still being around us)
Al-fatihah..may ur restu following us..rest in peace and  forever u will be in our dua..


Wednesday, May 11, 2011

Aku Dah Tua ke?

dua ari lepas
aku makan malam
nasi dagang lauk ayam kopeh (kaki n leher ayam)
tym aku kumur2, ak ingat gg ak terlekat tulang
rupe2nya gg ak rapuh
iskk..terus ak minum susu masa bekpes
aku da tua ke
haha..banyak lagi mende ak pasan

ak da tak minat nak havoc2 g soping complex,letey
ak g kenduri kawen tak fokus da pengantin,bz makan sedap ke tak
ak kua jalan da cam sakai, sarung tudung indon je..
tade masa da nak layan2 mekup,leceh
bawak kete da ngeluh2 ngadap jammed,darah muda nk drive da ilang
macam2 lagi la
agaknya,semakin tua,hormon dan perwatakan kite makin tua
huwaaa..
i am 25..jubli perak tuh!
baikla ko sedia amal tuk mati cik fana..hehehe

p/s:cik addy,cepatla kawen..i da tua nih..hahaha

Sunday, May 8, 2011

Antara Dua Darjat

Org yg betul2 kaya beli handbag setiap musim (winter, autumn dll)
Org tak berapa kaya buat2 kaya beli time ade sale

Org yg betul2 kaya g u drive myvi
Org tak berapa kaya buat2 kaya drive kete buruk dah semenggah

Org yg betul2 kaya beli barang mahal dr overc
Org tak berapa kaya buat2 kaya br beli vincci bonia da gebang

Org yg betul2 kaya spek rayban 8ratus pejam mata je
Org tak berapa kaya buat2 kaya handbag mahal request kat gewe adiah anniversary

Org yg betul2 kaya yuran pengajian kat overc mak bapak supot
Org tak berapa kaya buat2 kaya amek ptptn tak ngaku (takut jatuh standard)

Org yg betul2 kaya bapak bank in riban2 suh beli android
Org tak berapa kaya buat2 kaya kate bapak bank in riban2 jugak tapi end up hp cikai tade 3g pon

Org yg betul2 kaya duit soping lain duit makan lain
Org tak berapa kaya buat2 kaya habeskan duit loan buat blanje smpi tertunggak yuran

Org yg betul2 kaya perbelanjaan mak bapak sediakan kad kredit
Org tak berapa kaya buat2 kaya mintak pakwe bank in duit

p/s:ini la dunia..penatnya angkat barang kat tingkat 5

Thursday, May 5, 2011

BOSAN

tatau la nak updet hape
bosan sgt nak mati di tempat keje
macam nak nanges pon ade
balik Muadzam kang

ishhh..
padan muke ko fana
menyesal la tu tak pektikal kat poli
duk umah aman bahagia tayah ngadap traffic jammed
at least ade projek and task yg die da sedia
bak kata pepatah
'barang yang lepas jangan di kenang'
alahai,da byk masa kosong ni mmg terkenang2 da aku

kepada cik rafie d poli
i am sorry
ni pasal saya patuh pada nasihat cik la
supaya memilih industri
isk9
nanges tak berlagu tak berbunyik da aku nih

Saturday, April 30, 2011

Intern @ Integrasi ICT

salam semua..
macam tak best plak berkabung
bak kata addy, kena terima hakikat
mari la sama2 kite move on..yg pergi tetap pergi
hilang yang takde ganti tapi tetap idup dlm hati:)

so,i have already told u guys that i am kind of bored at my prac place kan
ahha..now we have some good activities to kill time
tapi kena say gudbye la kepada diet2 ku
tak sempat nk jaga makan,exercise je bley skang..
kitaorg(dak2 pektikal) telah membina hubungan baik dgn staff2 lain
tgk pics nih tuk tahu aktiviti i d opis
This is the 5 intern students from UIA..me,anis,nasirah,ummi and zaid

Makan2 sambil buat teh panas..macam2 ade..roti canai,pisang goreng,kopoks

Ni zaid yg baik sbb tumpangkan g keje naik kete die..Thaks Zaid,i boley bangun lambat:P

Ni Din aka dalam hati ada taman..rambut je merah tapi hati mmg baek

Tapi kan,kind of sad sebab watak utama aktiviti ni tade dalam gambar
Beliau adalah Shafiq..nice guy and sweet..
ahha..mn nak carik mamat kumpul setem?kagum guwe
he is the one who treat me with roti canai and the one yg bz nak buat air teh
so far, i enjoyed it guys!!
tapi mebi for two weeks je la kot kan
sbb nanti bos da balik umrah,harem la nk gelak ketawa tym opis hour
adoi..mati kutu la pahni

so,buat masa ni,tu je nak share
anyhow, SELAMAT HARI BURUH kepada semua pekerja
tak lupa jugak kepada diri sendiri
i love HOLIDAYS..cuti 3ari tuh..
till we meet again..XOXO
salam

p/s:Thanks Ruby blanje makan..wish u a more prosperous life
to Anal and Adam,thanks jugak fetch aku kat uia d tym buhsan..c u guys again..syg korang:)

Wednesday, April 27, 2011

erti KEHILANGAN

salam..juz a short updet kerana saya rasa saya masih berkabung..no pic juz bunches of words..
few lines of typical condolence speech to Addy but I hope there is something at least I can do..

Dear Addy.. 
I will never know how hard what you have been through
there will never be any single people who will know the pain you carried on
unless they loose someone they love and extremely important to them just like u do
I just want you to know
Allah never test u on something that u wont be able to handle
And I will never have a good words to comfort u..
I only could keep praying and du'a..
for you to be stronger
for our sister to be in peace, in Rahmah..Amiin..alFatihah

-Addy is known as very ignorance person towards anybody. I could say that sometimes he is heartless.
I do SMSed him to say that I need to cross the main road to get my lunch. Kind like menyabung nyawa la kan nak beli makanan murah. For sure, I will only expect him to say, "Okay, be careful".But yesterday was so different. He replied me with "Go eat your lunch at safest place. I dun want to lose anybody I love anymore". I almost cried..

-My practical time is so bored. Think that I almost have nothing to share just I make friends:) which I considered lucky rather than I dont have any progress..Making friends is a progress too..

Till we meet again..sayonara
c u all again later..

Monday, April 25, 2011

Pergi Yang Tak Kembali

Malam kian melangkah pergi
Masih aku sendiri termanggu dalam sepi
Dalam kelam hadir bayangmu
Bagai mengundang mimpi
Saat kau dan aku
Sayangnya kau tiada disisiku

Masih terbayang segalanya
Bagaikan semuanya mimpi belaka
Hilang tak mungkin kan kembali
Merubah yang tersurat dalam hidupku
Kau pergi tak kembali selamanya

Walau berkali kutangisi
Tak mungkin kau kan kembali
Ku tak berdaya mengharungi sendiri
Tanpamu hidupku tak bererti
Hari berlalu kau kian jauh
Di alam abadi dipusaramu oh....

Hanya doa yang kuiringkan
Dalam hiba aku tangiskan
Hilang tiada pengganti
Permata yang berharga dalam hidupku
Oh.....

Segalanya datang dan pergi
Kutahu sukar bagiku
Menelan kenyataan
Tapi telah tertulis untuk dirimu
Oh....

Hari kian silih berganti
Masih aku sendiri termanggu dalam sepi
Dalam kepekatan malamku
Ku lihat lambaianmu dari syurgawi memanggilku

p/s:buat akak yang jauh di sana..moga doa dan restu akak mengiringi kami
~akak,rindu nak borak2 cite2 makan2 sambil ngumpat poksu..
TERIMA KASIH atas semuanya..semoga tenang hendaknya..
saya akan jaga poksu baik2..T_T

Sunday, April 24, 2011

Belangsungkawa 1/6/1970-23/4/2011

Salam semua..
sebak rasa hati untuk menulis entri kali ini
seakan tak mampu meneruskan penulisan tapi saya gagahkan jugak supaya menjadi kenangan
kehilangan upaya menyusun kata2 dek menahan kesedihan dan ralat

Dari Dia kita datang dan kepada Nya kita kembali..AlFatihah buat kakak Mohd Zaidi Zakaria.

Macam tak percaya perginya beliau pada petang kelmarin, hati saya kadang2 seakan menafikan.
Masih terngiang2 setiap perkataan ketika berbicara di telefon mahupun ketika berhadapan
Kenapa terasa sangat kehilangan?Addy ada 2 org adik beradik, dan kebetulan emak dia jauh di Kuala Tahan..Pendek kata,kakak Addy la jadik tempat bergosip luah perasaan kalau addy degil..
memang tak tahu la nk gambarkan perasaan saya saat ini..

Sedikit ralat tak dpt balik tgk akak buat kali terakhir
apakan daya, keadaan tak mengizinkan
baru ingat nak melawat bulan 7 nanti sempena kenduri kahwin seorang rakan
tapi sesungguhnya kita hanya merancang

buat akak,
terima kasih atas segala budi dan sayang akak
pastinya saya akan rindukan panggilan 'moksu' dari akak
pastinya saya akan rindukan saat kita bergelak ketawa bersama
tak puas lagi rasanya kita berkenalan
ingatkan akak yang akan jadi orang kuat di hari bahagia kami insyaAllah jika ada jodoh
sesungguhnya Tuhan Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk akak
kami di sini akan berusaha untuk tabah dan redha
Damailah akak di sana menemui Pencipta
Akak akan tetap hidup dalam setiap hati-hati kami
Tetap subur dalam doa-doa dan ingatan kami
Aturan Tuhan hanya yang terindah
kerana dia menyayangimu dan tak ingin membiarkan mu terus derita
Amanlah di sana..sejambak alfatihah dan segugus doa mengiringi mu sentiasa

Siti Aishah
1/6/1970-23/4/2011
meninggalkan seorang suami dan 7orang anak
di usia 41 tahun pada petang 23 April 2011
Terima kasih atas segalanya..

p/s:tarikh lahir addy sama dengan kakak dia..sob sob..
sorry la klu tergiwang korang tak suke
sebab mmg tgh sedih sangat:(

Wednesday, April 20, 2011

2nd Day Intern @ Trauma Eksiden Rapid

salam..seperti biasa,aku jahat guna brg opis lagi
haha..jap lagi ak nk tgk running man ahh..tade keje
mamat sebelah ni,klu tgk utube,pergh..cm da lupe nih opis
gelak mak aiii..sbb ak junior,tahan je la tgk gelak bahagia mamat ni..sabar2
ari kedua,tade ape sgt..blajau2 gn photoscape cmtuh utk edit2 web
highlight ari kedua aku bukan sal keje pon tapi sal
 EKSIDEN BAS RAPIDKL
alhamdulillah tade pape..klu tak,mesti ad kenduri tahlil takpon lwtn ke HKL..nauzubillah

Bas Rapid yg kena naik 4x sehari

So semalam,ak macam giler sket nak balik awal sbb takut terlepas bas
menonong je aku jalan tak kire ape..
tgh jalan2 ak nmpk bus,terus aku lintas depan bus tuh..mmg dasat ahh
nak naik tuh,ak cm bengang sebab pintu bas sebelah je terbukak
tersangkut2 backpack laptop aku..aku duduk je la..kes tanak balik lambat

setengah jalan tuh,ak da mule rase tak best
bau macam org tak angkat handbrake lama2..bau hangit tuh
tapi takpela..sampai kat flyover melati, ak rase laju semacam je
lampu merah pon die langgar,kebetulan kat situ baru lepas naik bukit
masa lalu kat garisan kuning tuh,ak da nk marah2 sbb laju gile kan
sakit badan terhentak2

skali dlm bape saat je,ak tgk cermin bas btol2 da sebelah bumbung org tgu bas
dahan2 pokok2 da mule kena kat cermin bas dan pecah
masa tu,ak tak ingat ape da..jangan kata mak ayah adik2
memang pikir mati je..mengucap la sendirian masa tuh..terkejut
ade akak sebelah aku dah jerit2 suh brek
abg dreba cakap brek tade2..ak ase die pon nebes..yelah,nyawa manusia..bukan ank kucing
alhamdulillah..tak lama pahtu bas berenti dan tak lengah2 aku kua je la

kua2 tu terus ak terjah kawan aku dan peluk
nak nanges da masa tuh..
terus ak tepon mak abah
gambar aku tak snap sbb tersangat terkujat..

so..moral of the story nye
maut mmg tibe2..maka bersedialah dgn amalan..mungkin teguran Allah utk aku yg leka
kite tak tau ape akn jadi pd kite 10min akn dtg, maka buatlah kebaikan dan saling memaafkan
mak ayah kite kua setiap pagi membanting tulang penuh risiko,benda2 yg kita tak jangka pon kdg2 happen,jadilah anak yg baik..berusahalah berubah farhana!

so..mana yg baik ameklah jadi iktibar..adios amigos!!

p/s:wpon trauma,aku mmg tade pilihan..kn lalu bas dr syarikat yg sama 4x shari,lalu bukit tuh 4x shari,lalu tempat kejadian 4x sehari..selamatkan aku Tuhan:)

Tuesday, April 19, 2011

1st Day Intern

gilers selamba i updet blog waktu keje
dosa tau fana guna harta benda syarikat
haha..bior le..i penat duk saje
kepala pusing okkayy ngadap lappy
tapi tade pics la sbb cm jakun plak nk snap2 pics kan
lagipon tade yg ensem ak boley rekemen
kanak2 ribena je ramai
kui2..hahaha..ni cite ari first keje
kad rabbit rapidKL
aku bangun 630pm..smyg subuh,mandi siap2 dll
730 am gerak g bustop, 745am dpt bus g stesesn lrt
 smpi lrt dlm 810am..tgu bas g sri gombak lambat gile
830 am baru dpt dan kena beli kad ats nih..9am smpi tmpt keje

first task..buat translation
aku kena buat translate cite KL Gangster ok
haha..ank usop aslam nye cite gtuh
kembang semangkuk i
so u all akn baca hasil tgn we all
tadaaa..this is the hasil tuaian nye..hik hik

BI yg tak havoc sgt..tapi ok la dan berbangga:)
.so..this is the hasil yg published
korang leh view website nye di sini..website pengarah muda malaysia
balik 6pm
aku nth cmne,smpi je lrt tertinggal bas nak balik uia
masa tuh da 7pm
abg dreba boleh gelak2 tgk muka berminyak cm sakai aku nih
cehss..arini ak kn kejar bas cmne pon

sekian cerita ari pertama..
cite ari kedua dan lain2
sambung lain..haha..love u all

p/s:semoga diberi kekuatan..uwwaa..tak sabar tgu sabtu..

Sunday, April 17, 2011

Pekerja Bawahan

heee..
a short entry to say
i am gonna start my practical esok pagi
*sigh*
bestnye duk umah
tak puas...
so..few pics to tell u guys wat
i hv been doing selama kesenyapan ini
ignore the poor quality pics taken with my 3years old samsung hp:)


Kena beli beras untuk umah tangga

Kena bawak anak g jalan2 dan berekreasi

Kena bawak anak2 beli brg..aku muke emo sbb budak kecik tuh main tarik j ape dia rase best

Ni gambo anta ak naik bas balik kl
wpon jadi bibik penat
tapi tetap best sebab kat umah
gudluk fana esok pektikal!!caiyok
selamat tinggal umah dan makan best

p/s:ak arap ade org ensem yg boley ak tgk klu borim
takpon at least nk blanje ak makan sekali skale..haha

Saturday, April 9, 2011

Farhana Tak Layan Isu Semasa tp Layan Gosip??

haha..apakah..gile skandal tajuk entry aku
aku nak korang tersedar(or mmg da sedar) ak jrg buat entry ilmiah
so..tahap intelek cik fana brape??haha
elakkan kontroversi tingkat kan prestasi:)

btw, i aware isu2 semasa yg berlaku
tapi sumpah yg praya sarawak i tak amek tau
kenapa?malas..cite sama,gaduh sana,mengata sini and end up org kurang gune mata hati
akan sokong org yg bg diaorg 'hadiah spesial' iaitu harga brg naik sana sini
sian bapak i nak isi tangki kia karnival yg 2.6 tuh..menggigil seluk poket,minyak asek naik
mak plak klu balik supermarket die dah buat kelas matematik
kire brg sana sini bape % naik,sape pye kedai lg murah...
yg impaknya,ak adek beradek..haha..takle mkn lua byk2 sgt, takle jln slalu2 sgt, bujet g kedai 2 inggit je;P
yerla,anak ramai..kena waspada2 la sket..

pahtu isu terjatuh dr bgunan sprm
wahh..mak ngeri nak!suppose bgunan tu kn sita la aku rse
kang byk antu org mati terjatuh muncul balas dendam
bala..bala..bala(cm cite kak limah)
mcm tak logik je..klu ak jd sarbani or beng hock
baik ak bunuh diri dgn cara yg tak azab sgt nk terjun2
makan pil tido ke,tembak diri sdri..haishh..tatau la
kang antu kejar korang tatau..hik hik

lepas tuh isu video seks plak
aku tade la sokong sgt anwar ibrahim sbb die org umno pon asl usulnye
aku pon tade la suke sgt keadilan,pembentukannya lebih cenderung kepada bakup anwar
cume bile tgk balik video tuh(ak sbg bdk ict) rase cm low quality pye video yg da repeat cetak 8x
tak jelas pon gambo anwar dlm tuh..mungkin saje nak tarik perhatian rakyat saat p/raya & minyak naik

so konklusinya
ak sgt takot menghadapi masa depan
utang ptptn yg menimbun
wang sara idop yg makin tinggi
peluang pekerjaan yg agak terbatas
kejadian2 yg makin nth pape dlm mesia
macam2...
better ak sambung stadi bg dpt A keje bagos2
hahaha
chowww.....

Gambar yg tiada kaitan..amirah jelir lidah kat masjid

p/s:1 paper more to go!

Tuesday, April 5, 2011

DQ Dalam Kenangan(1)

salam semua..
belek2 folder nasyeed tadi,aku jumpa 1lagu nih..very sentimental okkay..da lm tak dgr since ade maher zain skg..somehow, i wanna dedicate diz song to my old frens yg kat DQ sbb kat sn la sy mula dgr nasyid nih..letak sket je sebab korang mesti ingat punya lagu tema orientasi kite:)

Allah. Allah. Allah Tuhan kami
Allah. Allah. Allah matlamat kami
Ar-Rasul ikutan kami
Al-Qur’an panduan kami
Beramal, beramal, amal kerana Allah
Beramal kerana Allah itu syiar kami
Berjihad, berjihad, jihad jalan kami
Mati dijalan Allah cita tertinggi kami

saya amat merindui anda semua dan masa2 yang pernah berlalu..walaupun ade di barat,timur,selatan mana pun,kalian tetap pernah menjadi memori terbaik..hopefully,walaupun terpisah dgn jarak,terbatas dgn tuntutan belajar,semoga nama saya nih tetap mekar dlm doa kalian..walaupun kurang bertegur sapa bertanya kabar sekadar bila tiba hari jadi masing2,saya tetap mengingati kalian..hehe..walaupun da bertukar status mahupun berlainan fikrah dan pemikiran,semoga jambatan ukhuwwah yg terbina ni terus erat..
 
 Buat sahabat kelas tasmik,sungguh rindukan saat makan rehat same2 laju2 berlari ke kantin, bungkus roti canai dan buat jamuan kelas..teringat2 lagi trifle asma..kepada Sanah, semoga cepat sembuh ekk..nade,koca fadzil,dijah,zati yg gege, cikin lipoh,irham..korang sentiasa dlm liputan memori bersama ustaz ustazah tasmik..teringat saat picnic petang2 kat tasik DQ pahtu bawak bekal roti..i still have the pictures:)
 
kepada kwn2 gen6 lain jugak tak lupe..walaupun lain kelas,lain geng..hehe..kite tetap "One for All, All for One" kan?semoga yg terbaik sentiasa mengiringi kalian..diberi yg terbaik dlm hidup..wpun ramai kat kuantan, nama korang sorang2 tak penah luput..(tak tipu nihs)
 
dan special dedication utk Ila dan Faezah..wpun kite bersama kt DQ juz 1tahun setengah, tapi rasenya i already believe in u all with my life laa bak omputih kate..every words and advices by u all mmg i trust sepenuh hati..Buat Ila,be good there kat Tanta..semoga balik Malaysia bukan hanye dgn title Doc semata..kepada Faezah,congrats in advance coz u're gonna finish ur study by this sem..sedey,u gonna leave me alone here..apapun,semoga cepat2 dapat kerja yer..
 
Lastly..sy berharap semoga saya sentiasa dalam ingatan kalian wpun ape yg terjadi..walau siapa pun saya dan bagaimanapun saya,semoga saya tetap jadi sahabat kalian..and semoga kite dberi kejayaan dunia akhirat..ameen..
p/s:i miss cik ila soo much:P
 
 

Monday, April 4, 2011

Maahad Dalam Kenangan (2)

sumpah jeles tgk gambo budak mahad
skola da chantek
ari sukan makin meriah
ade pbsm,jpam segala bagai
tapi takpela,perubahan ikot zaman kan
wpon tade sume tu tym mude dulu, still gumbira
so,cilok gambo kat fesbuk..hehe

wah,maahad ade unit wartawan dan fotografi..mintak keje kt Mahad j la
ok tak mudir?hehe
layan..jeles..sambil mengenang zmmn comot dan comel
skg da gemoks debabs
SAYANG MAAHAD!


Rumah Ungu..ak rase tema antu kak limah nih..hehe

Teringat baju ujan rm1.90 g camping recreation,sebijik cm diaorg pakai..umah biru:)

Umah Jingga..tema sakit pon jadik jugak yerk

Geng bas sekolah umah kuning..kreatif2

Ni mebi aura red warrior kot..umah merah
 Somehow,i am sooo jeles
dulu we all sukan bantai j baju skola ok
tade nye nk baju cun macam korang
paling havoc pon,hias umah sukan..bestnye klu ade perbarisan cmnih

Semoga Maahad Terus Cemerlang
Duniawi Ukhrawi
Akademik Sahsiah
dan segalanya..

Selautan Rindu Menggamit Memori
Di sini tercipta langkahan hayunan kaki
Di sini tercipta erti persahabatan
Di sini belajar erti kerinduan dan perpisahan:)

p/s:I am getting older:(

Buat Awak

entry gedik..
mood nak jiwang sket..
sbb slalu buat masalah kat awak
sy kire mintak maap n penghargaan kat sini la ek..

firstly..ofkoz my parents and femili
secondly, my best frens
thirdly, will be awk:)

nanti org kate time ber***** sume nmpak baik
kentut pon tak busuk..haha..tatau, awak tak penah kentut depan saya
korek idung ade la..gile tak malu tak cover
tapi takpe, sebab saya pon slalu buat depan awak

saya ade masalah garang cam singa
cepat j sound2 org bagai tak cover mulut, insurans mulut plak mmg takde
tapi awak slalu cool dgn ckp 'bia la,ari die..bkn ari awak'
 saya ade masalah tak matang
cepat je melatah bila rase bende tuh tak kena dgn saya
tapi awak slalu rilek dgn ckp 'awk g mdi2 ape dulu tenang2 pikiran..'
saya ade masalah sensitip sgt
ape j nk gtau awk pahtu nak tacim2 sedey
tapi awk slalu dgr tanpe mengeluh dgn ckp 'org blh ckp ape2, jgn sedey2 sy slalu ade'

paling saya ingat
saya ilang laptop nanges2 nak mati
tu laa nyawa jantung hati sume la
awk slumber je cakap 'awk nanges2 awk dpt balik ke?salah siape?'
hehe..kejam kan 'awak' saya nih
saya rase sy da phm kenapa org cakap
women from venus
men from mars
pompuan suke feeling lebey
laki suke realistik
itu yg balance kan kehidupan
dua2 tacim mmg tak jln la umah tangga kan
oppsss..hehe

wanna say
thanks a lot for ur rude and harsh words sumtym
actually many tym..kui kui
but somehow u teach me how to live the life
thanks a lot for ur support and tym and money
and many more
especially for the kindness and the love..read as kasih syg and perhatian:)
lastly..i hope that may our relationship end up as ***b*** and *i**
no matter how big the challenge is
may happiness is ours
ThankYou myAwak..
May ething going easy on both of us
May Allah grant our wishes
amin..cant wait:)


 

p/s: saranghae:)

Sunday, April 3, 2011

Thuraiya n double Nurfarhana

hye peeps..juz few lines of updet
not really have anything to tell:)

Thuraiya and Farhana
 Semalam borak2 ngn kawan baik tym matrik uia..this is their last sem:( sedey kan..i am the only one yang masih d sini..why oh why?dunno..hehe..i tak repeat paper ok tapi..i juz takle compress kan study jd 3tahun setengah..mencii..lama sgt kat uia..

Books from Thu untuk kak ana n fana
 As a farewell gift,this is wat Thuraiya gave me..soo nice..thank you a lot Thuraiya yg chumel..wont forget u!especially how to spell n pronounce ur name yg unik tuh..and ur white JLM..hehe

Three of us:)
Dear farhana n thuraiya,i hope this frenship last forever..i love u both!!and i wish all the best in ething u r doing okeyhh..get a good job with a good pay, get a soleh and gud husband too..get ething u r all wishing for..therefore,good luck in the final exam k..Sayang Korang sgt..Selamat Berjaya & Selamat Meninggalkan UIA tercinta!!

Friday, April 1, 2011

Review Filem

salam semua..
tadi aku kua sensorang okkay..
nak bayar bil berukband celcom
so,alang2 kua ak g tgk muvee seko2..
full house kot td..mostly bawak aweks la kan
hehe..tapi i tak kesah,i minat cite action2 neh
BATTLE LOS ANGELES

Hero Heroin citer

Keadaan bumi yang di serang


Sinopsis cite..aku copy paste saje..malas nak taip..hehe

Los Angeles and other cities around the world are being bombarded by meteors that seem to be slowing down once they hit the earth's atmosphere. The earth is suddenly being invaded by space aliens that have landed off the shore of LA, and who begin killing everybody along the beach. The military is ordered into action. Marine Staff Sergeant Nantz (Aaron Eckhart), who was about to retire, is reassigned to a new platoon. The platoon, flown by chopper to the forward operating base at Santa Monica Airport, is being led by a new 2nd Lt. Martinez (Ramon Rodriguez). They are sent on a mission to rescue some civilians who are trapped at the police station within alien territory. They only have 3 hours to complete their mission and get out before the Air Force bombs that zone.

So far, ok lah..4.5/5
mebi sebab aku suke action kan
tapi..yg sadis..
aku menangis seko2 dlm wayang
masa satu scene nih
haha,giler aku nih
sensitip
anyway,recommende..g la tengok eh semua:)

p/s:try tgk muvee sorang2..best!!

Thursday, March 31, 2011

Final Exam sem2 2010/2011

i feel like i am not ready n extra lazy
however,they gonna come
face it n try the best i can..oh exam



Apapun..good luck semua!!
All the best
Tak lama da lagi nk hbes
Tak lama da lagi nk kovo
Sabar fana..

Wednesday, March 30, 2011

The Most Sinful Things I Do Today

Tanak banyak cakap..korang tgk gambar jer
haa,mati aku kena senam
today is cheat day boley tak??
da dkt 4minggu tak makan fast fud,kire maaf la ehh??
takle nak sedey2 da,da jadik..haha

sebab benda nih ak tertewas..5inggit j nak oi..sebab kongsi ngn rumet 2.50 j modal kyg smpi ptg..haha

ramai gile org..ni gmba dekat kol 11..ms ak beratur,smpi k pintu mcD..ade la dlm 40min tgu

tada..hash brown,telur scramble, buger(i mkn daging j..roti i buang)

lempeng versi barat
senyum              
tak perlu kate ape          
senyum lagi         
sbb da break rules tanak mkn fast fud    

Tuesday, March 29, 2011

Uptown & Photoshoot UIA

Salam..
semalam@28Mac2011 kitaorg dgn bergaya dan berjaya kua dari uia tuk meraikan habesnya presentation dll sepanjang sem nih..mak aih,gaya merdeka exam..hehe..i am quite excited sebab first tym kua ngn cik dila,fazah and cikin budak cs..haha..i tot dey wudnt want to follow us to go to uptown..klu join makan,bese la kan..uptown tuh mcm pasar mlm yg agk ganas sket bagi aku..hehe

From left to right: Sarah, Miz, Fazah , CIkin, Dila, Ushna, Anis & Ayu..aku tukang amek gambo



Mule2 mkn2 kat kedai depan kubur..ngeri k bunyik?tak lasum..sbb kat kubur tuh tade lampu jln,so tak nmpak la kubur2 tuh..aku pon agak bangga dgn diri aku sbb aku tak makan pon malam td masa diaorg makan..hati kena kental beb nak follow diet..tp ak adela cuit sket char kuey teow fazah..setengah sudu j..hehe..tp ak mmg tak thn la tgk ayu pye air mocha k cappucino..feberet aku kot kopi..tapi kenangkan aku kn senam 2,3x ganda lagi klu ak mengalah pd nafsu,mmg ak tak ahh..malas la nk workout banyak2..the more u eat, the u have to workout to burn it yer peoples!!so baik tahan j nafsu..kalu tak,penat:(

Gambar gelap takpe..janji bukti g makan luar
Nih gambo amek masa kua kedai!yeay..nak gi uptown danau kota.windu uptown walau tak beli pape pon..i like the environment..bunches of cheap but beautiful things..sape tak suke brg murah,suka ati ko la..aku suke..jgn nk kutuk2 pahtu compare brg ko plak..sbb ak tade pon ajk ko soping kt sini..mind our own business yer budak berlagak kaya tapi duk kampung ulu..bluweekk!

Cantek tak selendang i?bujet buat Hana Tajima..haha..gemok la..benci tgk:(
Aku g uptown beli cincin glamer tuh tuk pakai g majlis k hape..but dunt worry..cincin cik addy yg murah bg sesetengah org tetap mahal dan berharga bagi saya..maka,ia tetap tersarung erat d jari..i tak kesah tak berlian pon,yg penting cik addy syg saya and ikhlas bagi saya!ouchh!gedex sgt..tak lupe jugak beli brooch..i minat satu selendang nih..tapi mahal sgt..35inggit..tunggu jd belas2 la baru beli..nak aim selendang shumel tuh..

Anis, Cikin, Saya:)

Ushna, Ayu, Miz:)

Dila, Fazah, Sarah:)
Otw balik uia,timbul idea nk buat photoshoot kat UIA..tak puas bergambar laa..so,amek ko..balik bergambar dekat kol 2 dgn usul nak pegi sumwhere d masa akan dtg..yeahh!!kind of affordable percutian..hehe..cant wait buddies to spent quality times with u all before we graduated...deruan sungai da terbayang2 nih..soo hepi to get to know each one of u!Thank You for being good frens..Lastly, gudluck utk kamu2 semua in the exam..semoga kite dpt good grades and yeah!!fighting!!one more sem to go buddies..xcept ushna n miz yg ade 1 sem pendek masuk kuliyyah..Love U All semua..

p/s: when u getting older, it is not the place u miss the most..it is the person!create more and more happy memories wif ur frens guys:)

Khas buat awak

Thanks awak keje susah payah sebab nak bg sume nih..sy tunggu awak:)
Dear awak,
i wanna say  million of thanks
for everything..
U work hard for me to buy that ring
ring that brings a huge meaning for both of us
regardless of the price
no matter how cheap it is 
it always look good for me
it always being the most expensive thing i own

Dear awak,
i dont care people who alwiz talk rubbish about ur gifts to me
i dont care people who keep comparing mine with hers
but they wont be able to compare u with anybody

Dear awak,
i am so sad today
with mulut busuk mcm longkang punye orang
Manusia jahat camtu pon ade eh?
 

Sunday, March 27, 2011

Amirah Sayang (2)

Salam semu..terkejut baca status fesbuk adik i..en Faiz..he said that Amirah is sick again..
Poor my baby kecik si kenit..rase nk marathon balik muadzam..silap,rase nk sewa heli najib turun Muadzam..
Tepon mak n abah,dyorg kt KB rupenya anta org kawen..so amirah tak admit ward tapi suhu bdn die 39.4 which is tertinggi sepanjang die sakit sampai nyetok2(bhs kltn)..bhs lua mebi menggigil2, mata terbeliak sume..sian la kenit slalu sakit..rindu kenit..habes sume keje kakak balik umah jg ya eh:( uwwaa..

Rindu ya main mekap kakak..
-Slalu main mekap2,dia pilih nk mekup ape,eye shadow warne ape..aku suh pakai gincu 10inggit dr nutrimetics which is still ad kaler la..dia akn korek beg mekap smpi jupe lipstik revlon aku..hish,sabo j..pahtu mesti nk pakai eye shadow ungu bg abah aware die mekup sbb nk suh ak kn marah conteng muke die..hehe..nti abh mesti ckp"ape nih balik umah bawak budaya tak elok?"haha..buat tak dgr pahtu aku dgn amirah sambung mekap yg tergendala:)

Rindu ya kejut kakak bangun pagi2 tgk Magika
-Setiap kali balik,mesti die korek laptop ak..pandai j die click sana sini..dulu suke cite upin ipin,skg suke Magika..tiap2 ari nk tgk..yg paling klako,dia suke lagu Korea..nti ak dgn dia senam aerobik dlm bilik muzik korea sambil gelak2..skali abh dtg bukak pintu mengucap panjang marah2 sebab bising ketawa mengilai2..hikhik..abh tutup pintu sambung joget..amirah suke wat muke huduh tambah pelik tym joget..pecah perut layan
Ni masa Amirah umur bape bulan..ak pon rase strangers lagi dgn die..aku dukung die nanges..hehe..sbb jarang aku kat umah kot..now,geng powerpuff gurl terbaik..



Banyak bende best boleh buat dgn kenit tuh kalu balik umah..mandi kan die dekat sejam pon boleh..cite macam2 dlm bilik air pahtu main sabun dgn air..Main patung panggil beby2, beby die terjatuh sket nanges k hape..klaka..windunya..
Kak doa kan Amirah cepat sembuh yer..sayang dik ya:)


p/s:mode sedey..nk balik jadual agak pack

Friday, March 25, 2011

Program Diet 2

yeay sume!!suke2...
nak updet j tentang penurunan berat badan ku ini setelah 3minggu amal cara makan yg agak sihat..
jom tengok sesame..heee:)

Berat asal is dot dot dot..haha..malu weh nk gtau...
Minggu pertama timbang : turun 1.5 kg
Minggu kedua: tak sempat timbang..bz amat
Minggu ketiga: turun lagi another 2kg
*plus more seminggu dlm 1kg la kan turun..

okay la tuh..tanpe perlu buang nasik..mn boleh tak makan nasik..ak org melayu..
saya mmg tak dapek la nak follow cara diet Atkins tuh yg totally tolak karbohidrat(nasik,roti)
so,amat berpuas hati dgn blog mamat nih yg btol2 bagi inspirasi dan cara yg sepatutnye untuk diet seimbang
i love u bro SUSU SEJAT..korang baca la blog nih..bagus amat...
ak mmg tak mampu la nak beli Herbalife ke, Premium Beautiful k..out of my bujet..den tak kayo
so, next target ialah memusnahkan spare tyre yg selama ini berkembang biak dgn jayanya yg mn turut menjadi topik dan asbab cik addy suh kecikkan sket perot..haha..
so..saya nak beli girdle Modernform k hape..since ak tak kaya,ak nk bujet 50jer..kn tunggu sale..klu mhl lagik,ak akn truskan&tmbh bilangan sit up yg perlu d buat..yeah!berdiet ikot kemampuan perot dan kewangan..

till then..tata..
i am soo hepi
cik addy is soo proud..he thought i cudnt make it at first..

Maahad Dalam Kenangan (1)

Salam sume..bebudak SPM mebi ngh bz bergembira dgn rizab dyorg..mana yg OK,alhamdulillah..yg tak berapa Ok,boley cube lagi..nti degree bg dpt grad dgn 1st class yer:) tetibe automatik aku rindu pada satu nama itu..rindu yg tak terbendung rasenya,smpi kdg2 menitik air mata..rindu kan Maahad, rindukan masa yg berlalu..Wpon SPM ak amek tym kt SMKAP,tapi tatau nape tader rindu kat tempat tu langsung..

UPSR keluar dan ak dpt 5A..super bangga sbb budak kg,psg angan2 nak g MRSM..konon nak jd doctor..bergaduh ngn abah sbb kn g intebiu Maahad..skola agama bley k jadi doktor?budak,tau ape sgt..laz2,g jugak intebiu dan dapat masuk peralihan 2..terer jugak..heee:) tym tuh, 1klas kat Maahad dkt 50 org tau..satu tingkatan plak ade smpi 8-11 kelas..ramai kan???no wonder tak knl semua wpon se batch..

Nak kupas satu2 mmg tak dapat la kenangan sume tuh..cume, bila aku pindah skola tym form4, baru aku sedar rindunya dan bestnye Maahad..sumpah aku agak menanges mule2 pindah..nanges menyesal yg amat..kat maahad aku belajar basuh baju sendiri, duduk jauh dgn emak n abah kat pahang sana, balik umah sendiri umur 13tahun naik bas trans dr K.Bharu-Segamat, nanges sorang2 dlm tandas sbb tak biasa duduk jauh..macam2..

bile ak pindah,habit tido takle nk buang..dulu kat maahad ak ad shift tido..skali before rehat,and sekali after rehat..tdo awl pon ttp rase ngntok..ak sambung habit tuh kat skola baru smpi ustaz ketuk meja..perghh,dak pempuan tido dlm kls yg ade laki??hehehe..tym tu laki2 cm invisible j bagi aku..lantakla,korang bukan ak kenal pon..nak malu ape..

first day pindah..aku masuk kls b.arab..ustaz tu ckp dak maahad terer speaking arab..ustaz tatau ak plg tak suke Nahu..pening la..sekali ustaz suruh i'rab ayat..ak pndg papan itam,sambil ckp dlm ati.."small the matter pon nk tye k?ni nahu ak ms peralihan la..(kerek amat..haha)" ak pon bla..bla..fi'il..fa'il..mafulum bih bagai..satu kls terkujat pndg aku..alien sgt k ak nih?tau la tak cun..rupenya,sume takjub ak jwb btol..ustzh nik fairuz tau,mesti dy bangga..terer arab aku nih rupenya..haha..sampai jd doctor utk kls b.arab..pekse akhir tahun 2,3adiah ak dpt,pelajar terbaik m/pelajaran n top 3 kls dan tingkatan..mmg rock!kat mahad?heee..dpt top10 dgn aku2 skli pengsan..susah wehs

lepas trial SPM, ade offer intebiu DQ..ak mls amek port..ngapal quran?klu terer,da lm ak lps ujian Kelab Tahfiz Maahad..skali ustaz aku perli.."apa barang dak Maahad tak g intebiu DQ?"adoi..berdesing!tapi takpe,demi Maahad aku amek gak borang..end up, only 3selected students from Pahang ok dpt g DQ  and I am the only  representative from my school..I am top 3 scorer among Pahangites..sumpah sebak!tQ maahad,klu tak sbb ustaz sebut nm ko,ak mmg tak peduli da intebiu DQ..dats y aku sebak yg amat kot..tanpa ko Maahad,ak rase bumi DQ tak kan aku jejak..
Lencana Maahad yang kene jahit kat tudung..berkejar ngn dhobitoh sbb tak pakai..hehe

Pintu pagar depan yg kena gune kalau balik outing lambat..so far, tak penah panjat lagik

pagar asrama..tempat tygn free denda ketuk ketampi,panjat pagar sbb balik lewat dr cc..tmpt lepak b4 prep tgu geng
 Maahad..
tidak ada ucapan yang boleh aku rakam kan
untuk segala jasa guru2, ustaz ustazah yg tak jemu marah mendidik
tidak ada hadiah istimewa boleh aku beri
selain apa yang telah aku jadi pada hari ini dgn berkat ilmu mu
tidak ada ungkapan yang mampu aku tukar ganti
untuk sahabat2 sejati yang aku temui di bumi mu
tidak ada garis waktu dan penamat antara kau dan aku..
Maahad..
Maafkan aku kerana pernah satu ketika dahulu
kaki ini rancak keluar curi dr pagar usang mu
Maafkan aku kerana pernah satu ketika dahulu
pernah aku membenci warga mu kerana menghukum salahku
Maaf atas segalanya..
semoga kau terus gah berdiri..
Sayang Maahad..Terima Kasih semua!

Mahallah Ameenah
UIAM Gombak..1 more sem to go before graduated..
Rabbi yassir wala tuassir..Ameen

Thursday, March 24, 2011

Kenpius Amat

haha..apalah tajuk..tapi takpe,ak bantai
tajuk tak penting..isi ak nak sampai yang penting

aku kenpius la..ko pakai tudung labuh
nape blog n fesbuk ko penuh abang,hubby,sayang?ko da kawen k ngan tunang ko?
aku kenpius la..ko cakap ak layak jd cover mastika sbb borak ngn brothers ramai2 dgn sisters
(masa tu mastika ngh femes isu lubuk tupah n video lucah)
nape aku jupe ko kat CM pegang tgn awek ko yg tudung lagi labuh dr aku?ko da kawen k?xdpt kad pon
aku kenpius la..ko berjubah tudung litup
nape blusher n eye shadow ko tebal sgt?ak pakai pon tym ade majlis j tau..ko pakai g kelas
aku kenpius la..ko kutuk ak tak sopan,bukan muslimah
nape ko kantoi ngorat awek a.k.a rumet aku?bg msg 2,3 pagi..ad kematian k?
aku kenpius la..ko jeling2 ak kunun suar jeans aku ketat..mmg ketat pon..haaa..puas?
nape ko ceramah org tapi kebersihan ko tak jaga?bilik cm tongkang pecah..agama kan suh bersih2
aku kenpius la..ko ukur2 tudung org yang pendek tym g reunion,tau ko pakai tudung labuh
agak2 Nabi ajar ke malukan mad'u dpn org ramai?korang camne?kenpius tak cam aku?

Banyak benda lagi aku kenpius sebenarnya, tapi takpe..
-Tak penah salah korang nak tegur aku ape yg aku buat..jauh d sudut hati, I know that I am not that perfect
Muslimah Solehah idaman banat2 k,ustaz2 ke..tapi aku masih seorang manusia yg ada hati..teruk sgt k sampai
nak samakan aku dgn cover mastika..
-Mulut org,nak tutup payah..lantak korang la..janji aku tak ganggu korang,tak bagi pahala free kt korang


Agak2 aku anta gamba ni jd cover mastika ok tak??haha..nota kaki:gambo masa mak konvo..ak tumpang sbb dyorg tak g konvo DQ aku..sob..sob..
Motif:tader pape..teringat kisah dahulu..
Tindakan:biarkan mulut mereka..tak rugi pon tak hirau..
Nytez..


p/s:kecewa dgn sikap segelintir..NOTED:BUKAN SEMUA golongan ini..sape makan garam,rase la  masinnye

Wednesday, March 23, 2011

Cukup lah mati sebagai peringatan

"Setiap jiwa akan merasakan kematian?" (Ali'Imran [3]: 183)
Sesungguhnya janji2 Allah itu benar. Dan tidak dipercepatkan mahu dilambatkan walau
sesaat pun saat kematian kamu..
Tergamam saat membaca status seorang junior Maahad tentang kembalinya seorang
junior Maahad ke rahmatullah, Allahyarham Syaibah Danial.Benar, mati tak mengira
usia, siapa kamu dan apa yang sedang kamu lakukan.Bila sampai nya saat pengakhiran
perjanjian nyawa dan hidup dengan Nya, maka tidak terlewat buat sedetik.Kakak arwah
turut terlibat dalam kemalangan tersebut yang mengorbankan 3nyawa.Kebetulan, kakak
arwah sebatch dgn sy tika di Maahad.Beliau skg di wad icu HUSM Kubang Kerian.
Berjuang dgn smgt meneruskan kehidupan.Wad yg sama pernah saya jejaki 3minggu lepas.
Walaupun tak kenal baik,tapi sbgai kenalan masa duduk di asrama, agak terasa juga.
untuk pembacaan, boleh lawat di sini atau di sini.

Buat arwah, sekalung fatihah dan doa saya sedekahkan.
moga kamu tenang dan aman di sana.Sungguh, Allah lebih menyayangimu..Al-fatihah
Untuk Syaikah,semoga kamu tabah dan kuat untuk terus bernafas.
Allah tidak akan menguji kamu melainkan apa yang termampu oleh kamu.Bersabarlah.
Untuk keluarga arwah dan sepupunya,sekalung takziah dari saya.
Anak2 adalah pinjaman nikmat dunia oleh Allah kepada kita.
Dan dia mengambil kembali hakNya.

Tak lupa juga ucapan takziah untuk Maryam Jamela Ismail a.k.a best fren Maahad a.k.a GT Geng yg kehilangan arwah ayahnya baru2 ini(ketika p/raya di kerdau Pahang)
utk rujukan, boleh refer sini..

'Dear Maryam, i have no such wonderful words that could calm you
I have nothing actually to offer you in time of your grief
But deep down in my heart, I pray to Allah for make you strong 
And I always love you.. sayang kau!'

Untuk saya dan kawan2..
cukuplah maut sebagai peringatan
muhasabah lah diri melihat menimbang amalan untuk bekalan
semoga pergi nya kita dari dunia ini, pergi yang aman..
Wallahu'alam..

p/s:Ya Allah, semoga matiku dalam iman dan islam..dalam kemuliaan..
Keluarga ku juga pinjaman Mu, janganlah kau ambil mereka saat aku belum bersedia